Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > How do I...?

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Can you group objects?
Old
KnightWhoSaysNi57
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Can you group objects? - 06-13-2007, 09:20 PM

If so, I would like to know how
-Thanks!
   
Reply With Quote
Yes...
Old
gdev
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Yes... - 06-14-2007, 07:30 AM

Well you can put objects into a list and then manipulate them all together or individually. Make a list in the properties then make a variable that is a list. It might be more helpful if we knew what you wanted to do with them in a group so that we could give you the best answer.
   
Reply With Quote
... but it's of limited use (IMO).
Old
DrJim
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default ... but it's of limited use (IMO). - 06-14-2007, 10:02 AM

You can right click in the Object Tree window to create a new group and then drag objects into this group. This has limited usefulness, however, since it really does nothing except change the display (you can't export or delete objects as groups, for example).

Also, as an alternative to creating a list, you can make any object the vehicle of another object so that commands acting on the parent object will also act on that object. Objects with this type of relationship, however, don't automatically copy or export together - this can give you real problems if you try to copy blocks of code.

Finally, the only way to add a hierarchial object is to import the sub-objects in .ase format (see http://www.alice.org/community/showthread.php?t=570 ). If you try to export and re-import in .a2c format to make a different hierarchial grouping of Alice objects, it doesn't work. All of the .a2c objects go right to the top level of the Object Tree hierarchy.
   
Reply With Quote
grouping/listing
Old
Jambajuice
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default grouping/listing - 05-14-2010, 01:57 PM

Is there a way to say group a bunch of cows and then say a chicken hit any of them and for it to lose and have to resstart.
   
Reply With Quote
Old
King Gamer(gorit)
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 05-14-2010, 11:01 PM

Firstly, don't bump old threads. Secondly, you're title says what you need. It is not grouping however creating aobject variable list with each of the cows in it. You then say for all together do...
   
Reply With Quote
Old
Watsamax1
Senior Member
 
Watsamax1's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 155
Join Date: Aug 2009
Default 05-15-2010, 01:51 PM

you can make a group by right clicking the area where all the objects are.


___________________________________________________

Watsamax Industries
Games Produced for Watsamax Industries Inc. 2010
Watsamax Industries: New York
Watsamax@gmail.com
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001253371874#!/profile.php?id=100001253371874&v=wall
http://www.youtube.com/user/Watsamax
___________________________________________________
   
Reply With Quote
Old
King Gamer(gorit)
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 05-15-2010, 07:18 PM

watsamx read his question not just the topic. He was aking about something you use a list for.
P.S. You are becoming the new jediaction of usless posts.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2024, Carnegie Mellon University
Alice 2.x © 1999-2012, Alice 3.x © 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.