Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Bugs and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Game I'm making won't play anymore
Old
dannyxowns
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Question Game I'm making won't play anymore - 03-10-2010, 11:42 AM

I have to make a game for this project for school, and i had it working for a while how i wanted.
and yeah i did kind of steal the M4A1 with the hands from someone else's FPS program, but i'm just doing this for school not trying to act like it's my own, so don't hate me lol.

but anyways it's set up with a bunch of squares and words and a button on the screen that disappear when the button is pushed.

and all of a sudden I came to school and tried it one day and it just came up with the "Error during simulation" box when i pressed the start button.
Then, the next time you try to play the game, alice just freezes up and doesn't load the game, so you have to restart alice completely.

I'm lost and i don't know what the problem is, please help
Attached Files
File Type: a2w FPSgame.a2w (3.90 MB, 6 views)
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 03-10-2010, 12:34 PM

yah you stole it from my FPS engine, but i did not make the hands although im the only one who posted a project with them yet.

This is a rare problem. Some one else had this problem too and we could not fix it, but could just give as many solutions as possible. If could be something in your code, but you said it does not work at your school...what version of alice is at your school and what are you using at home.


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Old
shaydon
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 445
Join Date: Dec 2009
Location: Caspian Border
Default 03-10-2010, 12:48 PM

that would be the counterstrike 1.6 models i or X uploaded
and you didnt steal them they were uploaded to the share objects part of alice community
i will try figure how to fix you game
   
Reply With Quote
Old
shaydon
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 445
Join Date: Dec 2009
Location: Caspian Border
Default 03-11-2010, 12:14 AM

fixed here you go
Attached Files
File Type: a2w FPSgame.a2w (3.90 MB, 6 views)
   
Reply With Quote
Old
dannyxowns
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 03-11-2010, 11:17 AM

we use alice 2.0 at school so that's what i downloaded at home too

and alright i just didn't know how protective people were over the stuff they post lol

but anyways, is that camera stand up all you did to fix it? lol thanks very very much
these school computers aren't very good so it's still having the load and lag problem but thank you for helping
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 03-11-2010, 11:33 AM

I think so, but yah, i dont really care if people use my engine but i wanna see hat people make out of it. Thats why i posted it


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Old
x2495iiii
Super Moderator
 
x2495iiii's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 3,508
Join Date: Dec 2008
Location: Somewhere in the Continental U.S.
Default 03-11-2010, 11:51 AM

Quote:
Originally Posted by dannyxowns View Post
we use alice 2.0 at school so that's what i downloaded at home too

and alright i just didn't know how protective people were over the stuff they post lol

but anyways, is that camera stand up all you did to fix it? lol thanks very very much
these school computers aren't very good so it's still having the load and lag problem but thank you for helping
Officially, the models and images used in Alice, unless they were created ENTIRELY by the poster, are not owned by the poster, they're owned by whoever created them. In fact, if you want to get technical, people who use imported models should be giving credit in their worlds (or in their posts) to the original creators to avoid breaking the usage rights (though some models have unrestricted usage rights, like the German weapons I recently posted).

That's actually what I plan to do in RP4 is give credit to all the programs, modelers, sound techs, and painters (texture makers?) who made something I used in RP4. If not for legal reasons, simply out of respect for their hard work.


(')>
   
Reply With Quote
Old
shaydon
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 445
Join Date: Dec 2009
Location: Caspian Border
Default 03-11-2010, 03:06 PM

Quote:
Originally Posted by x2495iiii View Post
Officially, the models and images used in Alice, unless they were created ENTIRELY by the poster, are not owned by the poster, they're owned by whoever created them. In fact, if you want to get technical, people who use imported models should be giving credit in their worlds (or in their posts) to the original creators to avoid breaking the usage rights (though some models have unrestricted usage rights, like the German weapons I recently posted).

That's actually what I plan to do in RP4 is give credit to all the programs, modelers, sound techs, and painters (texture makers?) who made something I used in RP4. If not for legal reasons, simply out of respect for their hard work.
that is a good idea i will do that in the future

YAY1 100TH POST



dannyxowns question: you world was null so i fixed that (things set to none)
and i allso made camera stand up so you would not walk into the ground
this is a cool world by the way

Last edited by shaydon; 03-11-2010 at 03:08 PM.
   
Reply With Quote
Well...
Old
King Gamer(gorit)
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Well... - 03-11-2010, 03:32 PM

If you want to get really techical with most free 3d model sites the person who made the renounce all ownership of the model and actually become property of the hosting site. Although the hosting site then does not care what is done with the model.
   
Reply With Quote
Old
Niteshifter
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 03-12-2010, 12:15 AM

Quote:
Originally Posted by dannyxowns View Post
we use alice 2.0 at school so that's what i downloaded at home too

and alright i just didn't know how protective people were over the stuff they post lol

but anyways, is that camera stand up all you did to fix it? lol thanks very very much
these school computers aren't very good so it's still having the load and lag problem but thank you for helping
You should ask if the program be updated to Alice 2.2. Lots of bugs have been fixed and it's much faster. It should be fairly easy to supply it to the other computers as well since Alice is a standalone program.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2020, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.