Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Share Objects

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
sfunk
Senior Member
 
sfunk's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,112
Join Date: Mar 2011
Location: I don't know
Default 03-10-2012, 01:59 PM

Quote:
Originally Posted by dakota95 View Post
Now I have another problem. Most of the objects that I convert, when I pull them into alice, alice will say "error loading the scene" When I try tho reload it, it does it again. So then I just have to exit out of alice and try again, and it will do the same thing.
make sure you are converting them to .ASE with biturn, then you have to go to file>import>object.ASE, then you have to right click the object inside the object tree to save it, which saves it as a .a2c which this is the file type it needs to be able to have it inside the gallery to be able to to pull it into alice without a throwable error.

Side-note: after converting the .obj to a .ASE, open the .ASE file inside of microsoft word, while inside here, hit Ctrl+f which brings up the find command in Word, click on the tab that says "Replace" then type in "tga" inside the "find what" and type in "jpg" inside the "Replace with"

then click on the "Find" tab and type in "name"

and it will show where the name's are located throughout the file, if there are any empty name ""... you have to fill the empty "" so it will look something like name"blahblah" and that should fix your problems, if not x,myself, and another member named king or something like that all made videos on how to convert an object properly, mine though is the only one with sound to help guide through. good luck


If you are stuck on a project, check out the tutorials I made here at this link:

http://alice.org/community/showthread.php?p=36778#post36778

There are lots of tutorials on it so far, including some youtube videos, check it out

Or..

Go to my youtube channel to check out my alice 2.2 tutorials I have there..

http://www.youtube.com/user/sfunk1992?feature=mhsn
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 03-10-2012, 05:07 PM

Will do. Ill try it when I get home. I am at best-buy on one of there laptops so I cannot do it at the moment.


<Insert_Signature_Here>
   
Reply With Quote
Old
sfunk
Senior Member
 
sfunk's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,112
Join Date: Mar 2011
Location: I don't know
Default 03-10-2012, 07:01 PM

Awesome. let me know how it goes, and if you still have trouble, just give a shout out


If you are stuck on a project, check out the tutorials I made here at this link:

http://alice.org/community/showthread.php?p=36778#post36778

There are lots of tutorials on it so far, including some youtube videos, check it out

Or..

Go to my youtube channel to check out my alice 2.2 tutorials I have there..

http://www.youtube.com/user/sfunk1992?feature=mhsn
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 03-11-2012, 08:11 PM

Quote:
Originally Posted by Mr Kidnapper View Post
Copypasta error logs?
ok, I'll do that tomorrow.

12hr. or so.


<Insert_Signature_Here>
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 03-12-2012, 08:07 AM

This airplane that I am trying to convert has 3942 pages in microsoft word. Is something wrong? And it has no tga anywhere in it.

Here is the error:
Alice version: Dakota's Custumized

Exception in thread "AWT-EventQueue-0" java.lang.RuntimeException: There is an undefined error condition.
at edu.cmu.cs.stage3.alice.scenegraph.renderer.direct x7renderer.RenderTargetAdapter.render(Native Method)
at edu.cmu.cs.stage3.alice.scenegraph.renderer.native renderer.RenderTarget.clearAndRenderOffscreen(Rend erTarget.java:109)
at edu.cmu.cs.stage3.alice.scenegraph.renderer.native renderer.OnscreenRenderTarget.clearAndRenderOffscr een(OnscreenRenderTarget.java:60)
at edu.cmu.cs.stage3.alice.scenegraph.renderer.native renderer.RenderCanvas.paint(RenderCanvas.java:61)
at sun.awt.RepaintArea.paintComponent(RepaintArea.jav a:248)
at sun.awt.RepaintArea.paint(RepaintArea.java:224)
at sun.awt.windows.WComponentPeer.handleEvent(WCompon entPeer.java:310)
at java.awt.Component.dispatchEventImpl(Component.jav a:4727)
at java.awt.Component.dispatchEvent(Component.java:44 81)
at java.awt.EventQueue.dispatchEventImpl(EventQueue.j ava:643)
at java.awt.EventQueue.access$000(EventQueue.java:84)
at java.awt.EventQueue$1.run(EventQueue.java:602)
at java.awt.EventQueue$1.run(EventQueue.java:600)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.security.AccessControlContext$1.doIntersectio nPrivilege(AccessControlContext.java:87)
at java.security.AccessControlContext$1.doIntersectio nPrivilege(AccessControlContext.java:98)
at java.awt.EventQueue$2.run(EventQueue.java:616)
at java.awt.EventQueue$2.run(EventQueue.java:614)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.security.AccessControlContext$1.doIntersectio nPrivilege(AccessControlContext.java:87)
at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(EventQueue.java: 613)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilter s(EventDispatchThread.java:269)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(E ventDispatchThread.java:184)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarch y(EventDispatchThread.java:174)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispa tchThread.java:169)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispa tchThread.java:161)
at java.awt.EventDispatchThread.run(EventDispatchThre ad.java:122)


<Insert_Signature_Here>

Last edited by dakota95; 03-12-2012 at 08:10 AM.
   
Reply With Quote
Old
sfunk
Senior Member
 
sfunk's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,112
Join Date: Mar 2011
Location: I don't know
Default 03-12-2012, 08:51 AM

Quote:
Originally Posted by dakota95 View Post
This airplane that I am trying to convert has 3942 pages in microsoft word. Is something wrong? And it has no tga anywhere in it.

Here is the error:
Alice version: Dakota's Custumized
looks like it might just be to much for the render to handle, but I am not a hundred percent sure


If you are stuck on a project, check out the tutorials I made here at this link:

http://alice.org/community/showthread.php?p=36778#post36778

There are lots of tutorials on it so far, including some youtube videos, check it out

Or..

Go to my youtube channel to check out my alice 2.2 tutorials I have there..

http://www.youtube.com/user/sfunk1992?feature=mhsn
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 03-12-2012, 09:03 AM

Thats probably right cause I can convert small objects and they work fine. Its just the ones with multiple sub-parts that mess it up.


<Insert_Signature_Here>
   
Reply With Quote
Old
Maymon
Junior Member
 
Maymon's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 7
Join Date: Feb 2012
Default 03-12-2012, 09:15 AM

Amazing objects! Thank you!


Real Eyes
-Realize-
Real Lies
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 03-12-2012, 02:39 PM

Your welcome. If you like them there is a model of spyro the dragon in the thread called spyro.

http://www.alice.org/community/showt...7339#post47339


<Insert_Signature_Here>
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 03-14-2012, 08:41 AM

Quote:
Originally Posted by sfunk View Post
looks like it might just be to much for the render to handle, but I am not a hundred percent sure
Tested this and, nope, its not. I got an object half the size of an object that I converted that I know works and it still blacked it out. And said the same error.

The attached is one of the such objects that sends an error report. You can try it and see if it does the same on your computer. Then the zip is the word document so that you can see what it looks like.
Attached Files
File Type: a2c Tank.a2c (1.46 MB, 3 views)
File Type: zip Tank.zip (1.97 MB, 3 views)


<Insert_Signature_Here>

Last edited by dakota95; 03-14-2012 at 09:13 AM.
   
Reply With Quote
Reply

Tags
final fantasy, playstation, sword

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2020, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.