Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > How do I...?

Reply
 
Thread Tools Display Modes
2d text
Old
slayerrobe7
Junior Member
 
Status: Offline
Posts: 4
Join Date: Aug 2011
Default 2d text - 11-08-2011, 10:52 PM

is thier a way to have 2d text if so how
   
Reply With Quote
There's two ways you could do this:
Old
zero00
Senior Member
 
zero00's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 300
Join Date: Oct 2009
Default There's two ways you could do this: - 11-09-2011, 12:33 AM

-You can use a regular 3D text object and set its extrusion to 0, which will make the text flat. (It will permanently flat, so if you want the text to be 3D again, you would have to make another 3D Text object)

-For higher quality text, you can create the text in Paint or something. Then add it to your world by adding it as a billboard (found in the File menu).


==============Some of my Games and Ideas===========

Sky Warrior: http://www.alice.org/community/showthread.php?t=6291
Health Bars: http://www.alice.org/community/showthread.php?p=36968#post36968
Sky Warrior: Dual Force: http://www.alice.org/community/showthread.php?t=7174

Want to make your own space game? http://www.alice.org/community/showthread.php?t=6389
   
Reply With Quote
Old
x2495iiii
Super Moderator
 
x2495iiii's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 3,508
Join Date: Dec 2008
Location: Somewhere in the Continental U.S.
Default 11-09-2011, 07:14 AM

I recommend setting the extrusion to 0.01. Setting it to 0 can cause errors later on.
   
Reply With Quote
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Default 11-09-2011, 12:26 PM

Quote:
Originally Posted by x2495iiii View Post
I recommend setting the extrusion to 0.01. Setting it to 0 can cause errors later on.
or 0.0001


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]
   
Reply With Quote
Old
Nighthawk0973
Senior Member
 
Nighthawk0973's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 240
Join Date: May 2011
Location: In front of my computer.
Default 11-09-2011, 12:54 PM

If you're making text for buttons though, or maybe want to add some cool effects around the text and whatnot, you can make an image in a free program like paint.NET, and then use the 'text' tool, to pick your font, size, italics, bold, underline, and than you can use the paint brush to add things like borders, and pretty much everything you need ;D
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2020, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.