Alice Community

Alice Community (http://www.alice.org/community/index.php)
-   Questions and Comments (http://www.alice.org/community/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Switching Weapons in Alice (http://www.alice.org/community/showthread.php?t=6767)

Jones989 06-14-2011 11:41 PM

Switching Weapons in Alice
 
Sorry For all these questions!!! :(

Ok. I want to make it so I can switch between the Energy Sword and the Sniper Rifle. I know this is probably simple, but I still need to know. Can anyone help? :confused::confused:

sfunk 06-15-2011 03:26 AM

1 Attachment(s)
this isn't to hard to accomplish, you just need to set the postion of you character holding both weapons, and have one of the weapons showing false while the other one is shwoing true, and have the change weapon button change these, i'll make a quick example of how to do this.

[B]EDIT:[/B] Okay, so just press 1 or 2 in my example in you'll change weapons, look at the coding I did and you'll figure it out pretty easily

reaper1395 06-15-2011 04:35 PM

with that method you'll also have to worry about the invisible guns shooting people

sfunk 06-15-2011 04:42 PM

1 Attachment(s)
no you dont, just use an if statement holding if secondary weapons are showing true, allow to shoot/else "do nothing", i'll use that same example to show you what I mean

Here you go, the example to show how the shooting will work

Jones989 06-15-2011 06:58 PM

Thanks Sfunk! This file make everything seem so much easier :D.

sfunk 06-15-2011 11:16 PM

your welcome

jediaction 06-16-2011 02:27 PM

I remember years ago I made a weapon changing system. If only I could find the file, I would post it. Don't worry though, my new Halo game will have it.

John Smithy 06-16-2011 05:32 PM

The others seem to have the right idea, just make sure you set the method up right :p

sfunk 06-16-2011 05:42 PM

changing the weapons is a pretty basic idea, all you need to realize is that all the weapons are already there in place, but are just hidden until the user inputs something into the game to make it appear(example I made you press 1 or 2 to change weapons) it's really about how you want to set up the animation in which it becomes a little more tricky instead of a simple one goes away while the othere appears, just use some common sense with the example I gave you and you should be fine

jediaction 06-16-2011 10:26 PM

Animations are not that hard. It involves variabels of 1 and 0. In Halo 2, you will see exactly what I mean


All times are GMT -5. The time now is 07:35 AM.

Copyright ©2021, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.