Alice Community

Alice Community (http://www.alice.org/community/index.php)
-   Questions and Comments (http://www.alice.org/community/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Convert a sketchup file (http://www.alice.org/community/showthread.php?t=5216)

falcolobo 10-12-2010 09:11 PM

Convert a sketchup file
 
Can some convert this sketch up file? I have the link here: since I can't download anything at the moment (which is why I didn't download sketch up):

[url]http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=68022b085cb388286e3aa13fe59bf570&prevstart=0[/url]

debussybunny563 10-12-2010 09:13 PM

Remind me tomorrow
 
[SIZE="2"]If I remember tomorrow, I'll give it a shot (you can always private message me later to catch my attention ;) ).

i iz sleepy... :o

EDIT: Seems too high-poly, though I may be wrong. I'll have to see when I import into Blender.

EDIT: Ack, I get an error trying to open it in Blender. Sorry.[/SIZE]

falcolobo 10-13-2010 04:35 PM

Oh well thanks anyway.

falcolobo 10-15-2010 06:50 PM

Wait! Is it possible to get rid of the shield and lower the amount of polygons? Take the colors out if you have to too.

falcolobo 10-15-2010 06:53 PM

Can you do another one if the previous one doesn't work?
OH YEAH! Check it out:
[IMG]http://www.gifsoup.com/view/533451/lancelot-albion-o.gif[/IMG]

debussybunny563 10-15-2010 07:40 PM

[SIZE="2"][QUOTE=falcolobo;26750]Wait! Is it possible to get rid of the shield and lower the amount of polygons? Take the colors out if you have to too.[/QUOTE]

Yes, but unfortunately I can't get it to import into Blender at all, and that means I can't modify the model at all. (I just re-downloaded the model and still get the error)

Perhaps someone who has Sketchup installed (I use just Blender) will have some more luck with it.[/SIZE]

x2495iiii 10-15-2010 09:54 PM

You need collada files (.dae), not sketchup files to get it to import into Blender.

falcolobo 10-16-2010 12:27 PM

I have Sketchup. How do I do it?

x2495iiii 10-16-2010 02:04 PM

Just open it and go to File>Export>3d model and select .dae as the file type.

debussybunny563 10-16-2010 03:42 PM

[SIZE="2"][QUOTE=x2495iiii;26770]You need collada files (.dae), not sketchup files to get it to import into Blender.[/QUOTE]

It has the Collada option to download (which is why I don't have certain Noble team models; they're only available as .skp), but I get an error.

Just clarifying.[/SIZE]


All times are GMT -5. The time now is 09:31 AM.

Copyright ©2020, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.