Alice Community

Alice Community (http://www.alice.org/community/index.php)
-   Questions and Comments (http://www.alice.org/community/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Take a picture on a MacBook Pro (http://www.alice.org/community/showthread.php?t=9828)

talmalee 01-09-2013 05:34 PM

Take a picture on a MacBook Pro
 
There is another thread discussing this matter that gave a few suggestions which didn't make any difference. I hoped by starting a new thread one of us might get an answer.

Here is my original post.

"I am also working from a MacBook Pro and getting the same error message. I followed the suggestion and went into the preferences and selected the folder to save the captured image in but it made no difference. It still creates an empty file and gives the same error message. "Error while storing screen capture."

SwiftSilent 01-09-2013 08:50 PM

Commands for Screen Shot
 
Just press either of the following on your keyboard to take a picture of the error:

[B][U]Command+Shift+3[/U][/B] - Full Screen Shot

[B][U]Command+Shift+4[/U][/B] - Your mouse cursor would change to some sort of cross-hairs. You then make a selection with it.

By default, it saves to your desktop.;)

If you want to change the location it saves the picture, here's a good tutorial.

[U][CENTER][B][URL="http://silentstech.wordpress.com/2012/03/27/macintosh-tutorial-how-to-change-the-location-of-your-screenshots/"]http://silentstech.wordpress.com/2012/03/27/macintosh-tutorial-how-to-change-the-location-of-your-screenshots/]Macintosh Tutorial How To Change The Location Of Your Screenshots[/URL][/B][/CENTER][/U]

talmalee 01-10-2013 10:30 AM

My question was unclear
 
1 Attachment(s)
Thank you for such a quick response but it seems my question was unclear. There is not a problem taking a screen shot. That is something I am able to do and must do to complete my assignments. The problem is within Alice where it has the option to take a picture when you play a world. I have attached an image of the error message.

SwiftSilent 01-10-2013 10:53 AM

Maybe it wasn't designed to capture moving images? If you want to take a single shot, pause it, then capture it. But if you'd rather capture the whole movie, download something like Bandicam.

djslater107 01-10-2013 11:57 AM

Jing for video capture
 
We also recommend Jing as a simple, easy way to capture Alice animations... Not a sophisticated tool, but generally does what you would like...

[url]http://www.techsmith.com/jing.html?gclid=COrv0I6h3rQCFcyf4AodhUwAeA[/url]

talmalee 01-11-2013 08:43 PM

Not sure you understand
 
Thank you all very much for your suggestions. I just wanted to know what was wrong with Alice. I have many other ways of capturing the image.


All times are GMT -5. The time now is 02:00 AM.

Copyright ©2021, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.